Copenhagen TV festival

Den 21 och 22 augusti är det dags för Copenhagen TV festival där du bland annat kan få träffa Jesse Armstrong, skaparen av Succession och många fler kreatörer inom TV. Missa inte Skandinaviens största TV-event!

Läs mer här.

Smartfilm uppgraderar postproduktion

Vi på Smartfilm är stolta över att presentera vår uppgraderade postproduktionsstudio. Förutom vår kompetenta redigering och en rejäl uppgradering i vår 5.0-ljudstudio har vi nu även byggt en förstklassiga grading- och compositingstudio. I denna, med plattformarna DaVinci Resolve och Nuke, kommer vi kunna ta filmproduktioner till nya nivåer.

Den 24 mars är alla på SSPA varmt välkomna till invigning med mingel på Linnégatan 24 i Limhamn. Väl mött!

Nästan inget!

Vi är glada att kunna presentera premiären för ”Nästan inget” – en ny humorserie på SVT, med Solid’s Magnus Paulsson som linjeproducent för våra vänner på Anagram. Serien på sex avsnitt är inspelad i Malmö och är producerad av Erik Magnusson, regisserad av Martin Larsson och Anders ”Ankan” Johansson.

Kolla in premiären på linjär TV (SVT1, Måndagar 21.45) eller SVT Play här:
https://www.svtplay.se/video/33084682/nastan-inget/nastan-inget-pianisten

Världspremiär!

Vi är väldigt stolta och glada att kunna meddela att Solid Entertainments samarbete 1000 timmar, regisserad av Carl Moberg hade urpremiär på Festa del Cinema di Roma i Oktober 2021.

På väg med Volvo!

Solids Magnus Paulsson och Anders Banke har spenderat en vacker vecka i hela Skåne, som medhjälpare till vännerna på Edithouse Film Works under inspelningen av deras reklamfilm för Volva Cars i September 2021.

Hemsidan är under uppdatering

Hemsidan för Södra Sveriges Filmproducentförening håller just på att uppdateras med ny information. Det är mycket som händer just nu så håll ett öga på hemsidan framöver. Utöver förändringar i vår styrelse kommer nya medlemmar att presenteras inom kort.